Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) Suyu Gıdada Nasıl Çalışır?
BioSure Professional sanitasyon ekipmanları serisi, gıda işleme tesisleri ve büyük merkezi mutfaklar için daha güvenli HACCP destekli ozonlu su dezenfeksiyon ekipmanları sağlar ve kimyasalların kullanımından kaynaklanan doğrudan ve dolaylı maliyetlerden tasarruf sağlayarak ozonlu suyu çevre dostu dezenfeksiyon çözümlerinde önemli bir çözüm haline getirir.
MUTFAK EŞYALARI & EKİPMAN TEMİZLİĞİ
Yiyecek hazırlamada kullanılan kaplar genellikle insan gözünün göremeyeceği kadar küçük bakteriler barındırır. Klor gibi geleneksel dezenfektanlar bu tür kaplardan yüzey bakterilerini yeterince temizleyemeyebilir.
BioSure Su Dezenfeksiyon Sistemi (WDS), yiyecekle temas eden kapları dezenfekte etmek için kullanılabilir. Musluk suyunu çözünmüş Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren suya dönüştürmek için gelişmiş bir elektrolitik oksidasyon işlemi kullanan basit bir ozon su makinesidir. Bu, kullanımı güvenli olan ve Salmonella, Shigella, Campylobacter ve E. coli gibi zararlı patojenleri öldüren anında, kimyasal içermeyen bir dezenfektan oluşturur.
BUZ ve BUZ YAPICILAR
Kirli buz makineleri yiyecek hazırlamada yaygın bir sorundur ve norovirüs salgınlarına yol açabilir. Ancak, çoğu tüketici muhtemelen buz makinelerinin zararlı bakteriler, virüsler ve mikroorganizmalar için bir üreme alanı olduğunu hiç düşünmemiştir. Kimyasal temizleyiciler sıklıkla kullanılır, ancak bunlar su hatlarında kalan ve şüphesiz müşteriler tarafından tüketilen zararlı kalıntılar bırakabilir.
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su, buz makinelerine su sağlayan su hatlarına enjekte edilebilir ve bu sayede zararlı patojenlerin makinenin içinde birikmesi önlenebilir. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su temas ettiği bakterileri öldürür, bu nedenle ozonlu su makineden akmaya başladığında kalan tüm bakteriler ortadan kaldırılır. Bu buz tüketim için mükemmel bir şekilde uygundur ve bakteri dolu buz makineleriyle mücadele için en iyi çözümdür.
EL YIKAMA
Ellerimizle her gün sayısız yüzeye dokunuyoruz. Gıda ile temas halinde çalışanların gıda kaynaklı hastalıkları önlemek için hijyen en iyi uygulamalarını öğrenmeleri hayati önem taşır.
Ozon, doğal bir dezenfektan görevi gören güçlü bir oksidandır. Bir BioSure Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su sistemi kurmak, gıda hazırlama işçilerinin hijyenik olmayan borulardan geçen suyla ellerini yıkamasını önler. Ozon, herhangi bir zararlı yan ürün yaymadan, dezenfeksiyon işleminden sonra basitçe oksijen moleküllerine dönüşür. Su hatlarını biyofilm oluşumundan korur ve küf ve bakteri oluşumunu ortadan kaldırır.
Dahası, ozon Klor'dan 3.000 kat daha hızlı etki eder ve 50 kat daha etkilidir. Elleri ozonlu suyla yıkamak, yüzeydeki bakterileri öldürerek, kirli eller yoluyla enfeksiyonun yayılmasını önler.
GIDALARDA ÇAPRAZ BULAŞMANIN ÖNLENMESİ
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su, gıda üretiminin her aşamasında kullanıma uygundur ve gıda hazırlama sırasında zararlı çapraz bulaşma riskini ortadan kaldırır. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su arıtımı, klorlamada olduğu gibi suya kimyasal madde eklemez, bu nedenle temizlikten sonra yüzeylerde, mutfak eşyalarında veya doğrama tahtalarında kimyasal kalıntı kalmaz ve çapraz bulaşma önlenir.
İŞ İSTASYONU VE GIDA İLE TEMAS EDEN YÜZEY TEMİZLİĞİ
Bakteriler ve mikroorganizmalar her yerimizdedir ve kirli bakteri ve virüslerin yüzeylerde uzun süre hayatta kalması mümkündür. 200'den fazla bilinen hastalık gıda yoluyla bulaşabilir ve kirli mutfak yüzeyleriyle temas hastalığa yol açabilir.
CDC, gıda hazırlama personelinin iş istasyonlarını temizlemek için kimyasallar kullanırken hijyen önlemleri alması gerektiğini, çünkü potansiyel olarak tehlikeli kalıntıların gıdada kalabileceğini ve gıdayla temas edebileceğini önermektedir. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren suyun faydalarından biri, yüzeylerde herhangi bir tehlikeli kimyasal yaymaması veya zararlı kalıntı bırakmamasıdır.
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su su temizliği daha önce kurulum için pahalı makineler ve eğitimli uzmanlar gerektiriyordu. Artık, gıda hazırlama tesisleri tesislerindeki su hatlarına kolayca bir Su Dezenfeksiyon Sistemi (WDS) kurabilir.
Elektrolitik Ozon Jeneratörleri (EOG) olarak da adlandırılan bu cihazlar, bir düğmeye basarak musluk suyunda Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) üreterek çalışır ve saniyeler içinde bakteri, virüs, biyofilm ve diğer tehlikeli parçacıkları öldürerek hızlı ve etkili yüzey dezenfeksiyonu sağlar.
BES Grubu'nun kullandığı elektrolitik Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su arıtma yöntemi daha güvenlidir ve ozon sektöründeki en yüksek ozon konsantrasyonunu üretir.
GENİŞ YÜZEY YIKAMA VE SANİTASYON
Tüketiciler, yüzeylerin sık sık dezenfekte edilmesinin hastalık ve virüslerin yayılmasını önlediğinin giderek daha fazla farkına varmaktadır.
Klor gibi geleneksel kimyasal temizleyicilerle yapılan büyük yüzey dezenfeksiyonu zararlı kimyasal kalıntılar bırakabilir. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su dezenfeksiyonu bu tür tehlikeli kimyasal temizleyicilere olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su, geleneksel temizlik ürünlerine çevre dostu bir alternatiftir ve yiyecek hazırlamak için mükemmeldir.
Dezenfeksiyon işleminden sonra ozon, herhangi bir zararlı yan ürün yaymadan basitçe oksijen moleküllerine dönüşür. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su ile yapılan büyük yüzey dezenfeksiyonu, potansiyel olarak zararlı kimyasalları soluma riskini ortadan kaldırır. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su kullanımı ayrıca pahalı temizlik ürünleri satın almaya gerek kalmadığı için tekrarlayan maliyetleri de azaltır.
GIDA ARITMA
Kirli bir mutfak bakteri üremesi için bir üreme alanıdır.
Hastalık Kontrol Merkezi , yıkanmamış veya yetersiz temizlenmiş gıdaların virüsler, bakteriler, parazitler ve toksinler için bir sığınak olduğunu belirrmektedir.
Her yıl yaklaşık 48 milyon Amerikalı gıda kaynaklı hastalıklardan hastalanmakta ve bu da tahmini 128.000 hastaneye yatış ve 3.000 ölüme yol açmaktadır. Bu da sağlık hizmetlerine büyük bir yük getirmektedir. Bununla birlikte, Elektrolitik Ozon Jeneratörleri (EOG), doğal bir dezenfektan görevi gören güçlü bir oksidan olduğundan, gıda arıtma işleminin bir parçası olarak kullanılırsa bu tür sağlık sorunları önlenebilir.
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) su, yiyeceklerin tadını veya kokusunu değiştirmez. Vücudumuza zararlı hiçbir kimyasal kalıntı bırakmaz, bu da onu klora güvenli bir alternatif haline getirir. Ayrıca, suyu dezenfekte etmek için ısı kullanmaz, bu nedenle gıda ile uğraşanların kullanması daha güvenlidir.
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃), zararlı yan ürünler yaymaktan ziyade oksijene buharlaştığı için çevre için de daha iyidir.
SEBZE VE MEYVE YIKAMA ÜNİTESİ ENTEGRASYONU
Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su, pH açısından nötr bir çözeltidir ve gıda ürünlerine herhangi bir zarar vermez. Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su, kokusuz ve tatsız olduğu için ürün yıkama makinesi entegrasyonu için idealdir. Tüketiciler farkı anlamayacaktır.
HACCP standartları, EOG la üretilen Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren suyu bir sanitasyon çözümü olarak uygulanması için güvenli olarak kabul etmiş ve 2001 yılında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından gıda teması için onaylanmıştır. EOG ile üretilen Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren su sistemini, İngiltere'nin önde gelen gıda laboratuvarı Campden BRI'den onay almış ve EOG la üretilen Hydroxyl Radical (OH) & Ozon (O₃) içeren suyun performansının kimyasal sanitasyon yöntemleri kadar etkili olduğunu kanıtlamıştır.
Gıda Güvenliği Uygulamaları İçin Önerilen Sanitasyon Çözümleri
OWS SERİSİ
Birden Fazla İş İstasyonu için Merkezi Sistem (OWS-1, OWS-3)
OSB Pro
Genel Yüzey Spreyi (EOS7161-P)
WDS
Çok Amaçlı OH Hydroxyl Radical & O₃ Bataryası Entegrasyonu (EOS7177-PQ)
CIS1800
Temiz Buz Sistemi (EOS7210-I)
WDS1200
Çok Amaçlı OH Hydroxyl Radical & O₃ Batarya Entegrasyonu (EOS7211-B)