HİZMETLERİMİZ
Atık su Arıtma Tesisleri
Evsel Atık su Arıtma
Evsel Atık sular yaygın olarak yerleşim bölgelerinden ve çoğunlukla evsel faaliyetler ile insanların günlük yaşam faaliyetlerinin yer aldığı okul, hastane, otel gibi hizmet sektörlerinden kaynaklanan atık sulardır. Evsel atık sular biyolojik arıtma prosesleriyle arıtılırlar.
Biyolojik Arıtma ile; Atık sular içinde bulunan organik maddeler mikroorganizmalar yardımıyla karbondioksit, su ve yeni mikroorganizma hücrelerine dönüştürülür. Biyolojik arıtma sistemleri değişik şekillerde sınıflandırılabilirler.
Firmamız bu kapsamda ortamda ki oksijen varlığına göre havalı (aerobik) ve havasız (anaerobik) olarak sınıflandırılan bu sistemler de kullanılan mikroorganizmaların sistemde ki durumunu karşılaştırarak askıda ve sabit film (biyofilm) prosesleri inşaa etmektedir. Bu prosesler; Aktif Çamur Sistemi ve Modifikasyonları, Biyofilm Prosesleri, Stabilizasyon Havuzları ve İleri Biyolojik Arıtma Prosesleri gibi arıtma yöntemleridir.
Endüstriyel Atık su Arıtma
Endüstriyel Atıksular herhangi bir ticari ya da endüstriyel faaliyetin yürütüldüğü alanlardan, evsel atıksu ve yağmur suyu dışında elde edilen atık sulardır. Endüstriyel atık sular endüstri türüne ve işlenen hammaddeye bağlı olarak birbirinden çok farklılıklar göstermektedir.
Bazı endüstriyel atık sular aşırı organik içerikli, kolayca biyolojik olarak ayrışabilir, aşırı inorganik içerikli veya zehirleyici özelikte olabilir. Bu kapsamda ki atık sular oldukça tehlikeli özellikte olup, proje gereğince en uygun arıtma yönteminin seçilmesi gerekmektedir. Kimyasal Arıtma Prosesleri, Biyolojik Arıtma Prosesleri, MBR Prosesleri ve gerekirse İleri Oksidasyon Prosesleri bu tür atık sular için bütünleşik biçimde kullanılabilir.
Baca Gazı Arıtma Sistemleri
Endüstriyel tesislerden kaynaklanan baca gazı emisyonlarının arıtılması konusunda müşterilerimize özel tasarımlarla hizmet vermekteyiz. Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında BAT dokümanlarında yer alan teknolojileri standartlarına uygun olarak uygulamaktayız.
Baca gazı arıtma sistemlerinde mühendislik hesapları ve gazın karakterizasyonu büyük önem taşımaktadır. Gazın içeriğinin ve içerisindeki kirletici miktarlarının belirlenmesinden sonra detay mühendislik çalışmaları ile firmanıza özel dizayn ve uygulama işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Özel durumlarda üniversitelerin ilgili bölümlerindeki yetkin akademik personel danışman ekibimizle ekonomik çözümler üretmekteyiz.
VOC Giderim Sistemi
VOC (Uçucu Organik Bileşikler) Giderim Sistemi
VOC bileşenlerinin kontrol ve bertarafı, FORECO Mühendislik tarafından formüle edilen reaktif kimyasal scrubbing çözeltileri (VOC Sorbent Solüsyonu) yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Böylelikle ilgili tüm VOC bileşenleri reaksiyona sokulmak suretiyle bertaraf edilir. İlgili tesis için işlem sırası aşağıda verilmiştir.
Yıkama ünitelerinin bacalarından çıkan VOC yüklü hava debisi tek kanalda birleştirilip VOC Giderme Sistemi’ne taşınmaktadır.
-
Kimyasal buharları dolgulu kolanlara alt kısımlardan yukarıya doğru taşınırken yukarıdan spreylenen kimyasal çözeltilerle ters akışlı olarak dolgu malzemeleri üzerinde karşılaştırılmak suretiyle dolgulu kolonun her noktasında reaksiyona sokulur.
-
Reaksiyonlar sonucu ilgili kimyasal buharları zararsız bileşenlere indirgenecek olup, bileşenlerin gaz fazında olanları da yine aynı çözeltide ilgili reaktiflerle reaksiyona girmek suretiyle kontrol edilmektedir.
-
Reaksiyona giremeyen, kondens olamayan, çözeltide çözünemeyen ve ayrıca sirküle olan (spreylenen) kimyasal çözeltiden sıyrılma (desorb olma) ihtimali bulunan bazı kimyasal buharları ise scrubber sisteminden filtre kabinlerine taşınarak, burada hem fiziksel adsorplama yoluyla filtre malzemeleri tarafından kontrol edilip; hem de reaktif filtre malzemeleri üzerinde reaksiyona sokulmak suretiyle bertaraf edilmektedir.
-
Filtre kabinlerine taşınan büyük oranda temizlenmiş havanın filtre malzemelerinde ekzotermik reaksiyonlar oluşturması ihtimaline karşılık taşınan kısmen kirli hava seyreltme bacası üzerinden atmosferik temiz hava ile seyreltilmek suretiyle filtre ünitelerine alınmaktadır.
-
Böylelikle VOC Giderme Sistemi’nden geçen kimyasal buhar, yüklü kirli hava sisteminde temizlenerek atmosfere temiz hava olarak verilmektedir.
İçme Suyu ve Proses Suyu Arıtma
İçme ve Kullanma Sularında istenilen ve istenmeyen özellikleri beş grupta toplamak mümkündür.
a) Su, kokusuz, renksiz, berrak ve içimi serinletici olmalıdır.
b) Su hastalık yapan mikroorganizma içermemelidir.
c) Suda sağlığa zararlı kimyasal maddeler bulunmamalıdır.
d) Su kullanma maksatlarına uygun olmalıdır.
Kullandığımız teknolojiler arasında Pıhtılaştırma -Yumaklaştırma- Lamelli Çökeltme, Basınçlı veya Yerçekimli Hızlı Kum Filtrasyonu, Yavaş Kum Filtrasyonu, Yeraltı Sularında Demir ve Mangan Giderimi için Oksidasyon/Filtrasyon, Zeolit Filtrasyonu, Sert Suların Arıtımı için Iyon Değiştirme, Kireç/Soda Yöntemleri; Dezenfeksiyon Içerisinde ise; Klorlama, Ozonlama ve Ultraviyole gibi yöntemler bulunmaktadır.
Desalinasyon
Suda mevcut tuzu, mineralleri ve diğer safsızlıkları gidererek; İçme, Sulama, Kullanma amaçlı su elde edilmesini hedefleyen proseslere genel olarak desalinasyon prosesleri adı verilir.Bu prosesler Reverse Osmos, Ultrafiltrasyon vb. olup tarafımızca eksiksiz bir şekilde sağlanmaktadır.
Koku Arıtma Sistemleri
Koku Arıtma Sistemleri 3 şekilde incelenir;
1. Biyolojik Koku Arıtma Sistemi
Biyolojik Sistemin Bileşenleri;
-
Hava emiş boruları,
-
Emiş Fanı,
-
Biofiltre malzemesi’dir.
2. Kimyasal Koku Arıtma Sistemi
Kimyasal Sisteminin Bileşenleri;
-
Hava emiş boruları
-
Emiş Fanı
-
Gaz Yıkama (Scrubber) Kulesi
-
Kimyasal Madde ve Pompa Sistemi
-
Deşarj Bacası
3. Fotoiyonizasyon Yöntemi ile Koku Arıtma Sistemi
Belirli dalga boylarında ultraviyole ışınların kullanılarak koku yapan kimyasal maddelerin parçalanması ve oksitlenmesi ile başlayan reaksiyonun, katalitik bir yüzey alanında tamamlanması prensibi ile çalışan sistemlerdir. Bu sistemler yoğun mühendislik çalışmalarıyla tasarlanıp gerekli kontroller eşliğinde yapılmaktadır.
Su Geri Kazanımı
Su kaynaklarının giderek azaldığı bu günlerde suların geri kazanımı doğal kaynakların korunması için en önemli adımlardan birisidir. Su geri kazanımı atıksuyun tekrar kullanımı için yeterli seviyede arıtma işlemine tabi tutulması işlemidir. Arıtılan sular özellikle tarımsal sulama, araç yıkama suları, rezervuar suları gibi amaçlarla kullanılabilir. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde ve kurak bölgelerde atık su önemli bir su kaynağıdır. Su kaynaklarına yardımcı olabilmek için yeni uygulama ve yöntemlerin önemi vurgulanmaktadır.Atık suların geri kazanımının bir çok faydası vardır. Bunlar;
-
Enerji tüketiminin azalmasına neden olur.
-
Sürdürülebilir bir su kaynağı ve gerekli kontrollerle güvenilir su kaynağıdır.
-
Temiz su kaynaklarının az tüketimini sağlar.
-
Yüzey sularının kalitesinin bozulmasını engellemektedir.
-
Su temini maliyetlerinin azalmasını sağlar.
SOLVENT VE ÇÖZÜCÜ KİMYASALLAR
ÖN SU ARITMA KİMYASALLARI
- Hidrokarbon bazlı çözücülerle sistem temizliği - Mekanik bakım grupları için çözücü solventler Elektrik&elektronik bakım grupları için çözücü solventler
YAĞLAYICI VE PAS ÖNLEYİCİLER
EKİPMAN VE ARAÇ TEMİZLEYİCİLER
HAVACILIK, DENİZCİLİK VE DEMİRYOLLARI ALANINDA KULLANILAN TEMİZLEYİCİLER
SU ŞARTLANDIRMA
ÖN SU ARITMA KİMYASALLARI
1- Koagulantlar
2- Antiskalantlar
- Yüksek silika içeren besi suları
- Yüksek karbonat ve sülfata sahip besi suları
- Yüksek demir içeren besi suları
- Fosfat içeren/içermeyen ürünler -Geniş spektrumlu ürünler
- FDA&NSF onaylı ürünler
3- Membran yıkama kimyasalları
- Alkali yıkama kimyasali
- Asidik yıkama kimyasali
- Biyolojik yıkama kimyasali
4- Polielektrolitler
- Anyonik polielektrolitler
- Katyonik polielektrolitler
- Non-iyonik polielektrolitler
5- İyon değiştirici reçineler
- Yumuşatma reçineleri - Anyon&Katyon reçineleri
6- Kum filtre şartlandırıcılar
7- Kum filtre temizleme kimyasali
SOĞUTMA KULESİ KİMYASALLARI
1- Korozyon inihibitörleri
2- Sertlik stabilizatörleri
3- Organik & inorganik dispersantlar
4- Oxy&Non-oxy. Biyositler
5- Biyodispersantlar
6- Köpük kesiciler
7- Yıkama ve pasivasyon kimyasalları
KAZAN - BUHAR SİSTEMİ KİMYASALLARI
1- Kazan suyu şartlandırma kimyasalları
2- pH düzenleyiciler
3- Oksijen tutucular
4- Kondensat şartlandırma kimyasalları
5- Filming amin teknolojisi
YÜZME HAVUZU KİMYASALLARI
1- pH ayarlayıcılar
2- Dezenfektanlar
3- Yosun önleyici ve öldürücüler
4- Sürekli temizleme ve yüzdürücüler
5- Çöktürücüler
6- Filtre temizleyiciler
7- El-ayak temizleme solüsyonları
SU JETİ İLE TEMİZLİK
-
Eşanjör ve kondenser temizliği
-
Jeotermal kuyu temizliği
Mikrobiyoloji
FORECO Mühendislik olarak laboratuvarlara mikrobiyoloji alanında birinci sınıf çözümler sağlama konusunda hizmet vermekteyiz.
-
Susuz / Dehydrated Besiyerleri
-
Kullanıma Hazır Besiyerleri
-
Mikrobiyoloji Analizleri için Özel Çözümler
Ürünlerimiz mikrobiyoloji analizlerinizde süreçlerinizi kolaylaştırmak, doğruluğu artırmak ve laboratuvarınızda değerli zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlarlar.
CHROMagar™ Ürünleri Klinik Mikrobiyoloji / Gıda Endüstrisi / Su Testi / Veteriner Mikrobiyolojisi
Mikrobiyolojik Analiz Ürünleri
-
Hytech Slide ® (Hijyen Kontrol Kiti)
-
Condalab Toz Besiyeri
-
Hypet Aqua ® Su Mikrobiyolojisi
-
Membran Filtrasyonu
-
Steril Selüloz Nitrat Membran Filtre Kağıdı
-
Hytest ProHygiene
-
Temizlik ve Alerjen Kontrolleri için Protein Kalıntısı Tespit Kiti
-
Protein Kalıntısı Testi
-
Koliform/E.coli Tespit Kiti
-
Onay Kitleri
-
Proteon Express Hızlı Alerjen Testleri ve daha fazlası..
GENEL ENDÜSTRİ
ÖN SU ARITMA KİMYASALLARI
-
Kireç ve pas temizleyici kimyasallar
-
Metal oksit giderici kimyasallar
-
Organik maddeler, yağ, çamur ve gres giderici kimyasallar-
-
Pasivasyon kimyasali
-
İnhibitörlü asit bazlı kimyasallar
METAL YÜZEY İŞLEM KİMYASALI
-
Yüzey temizleyici solüsyonlar
-
Asit inhibitörleri
-
Pasivasyon kimyasalları (Cr+3,+6,Free)
-
Koruyucu yağlar
-
Metal kesme&işleme sıvıları
-
Boryağlar
-
Fosfatlama kimyasalları
-
Boya sökücü ürünler
-
Boya koagulasyon ürünleri
PROSES KİMYASALLARI
KİMYASAL DOZAJLAMA VE OTOMASYON SİSTEMLERİ
-
Dozaj pompaları
-
Mikser ve karıştırma sistemleri
-
Ph&blöf otomasyon sistemleri
-
Polimer açma üniteleri
ANTİFRİZLİ KAPALI DEVRE KOROZYON ÖNLEYİCİ KİMYASALLAR
SU ŞARTLANDIRMA
ATIK SU ARITMA KİMYASALLARI
1- Renk gidericiler
2- Organik&inorganik koagulantlar
3- Anyonik&katyonik&non-iyonik toz polielektrolitler
4- Anyonik&katyonik sıvı polielektrolitler
5- Emülsiyon kırıcılar
6- Filtre şartlandıcılar
7- Köpük önleyiciler ve köpük gidericiler 8- Koku gidericiler
9- Ağır metal giderimi
10- Çamur susuzlaştırıcılar
İÇME SUYU KİMYASALLARI
1- FDA&NSF onaylı korozyon inhibitörleri
2- İçme suyu onaylı polielektrolitler
3- FDA onaylı biyositler
KAPALI DEVRE KİMYASALLARI
1- Korozyon&scale inhibitorleri
2- Biyositler
Ozon Sistemleri
ATIK SU GİDERİMİNDE OZON KULLANIMI
Ozon ile atık su gidermek son derece etkili bir yöntemdir.
Bugün Dünyanın pek çok ülkesinde kullanılmaktadır. Deniz suyundan evlerde kullanılabilir su üretmek, Kanalizasyon sularını ozonla kullanılabilir hale getirmek aktif olarak kullanılan yöntemlerdir.
İÇME GENEL KULLANIM SULARI
Ozon oksidasyon gücü çok yüksek ve bilinen en güçlü dezenfektandır. Yüksek oksidasyon gücü bakterilerin yok edilmesinde çok etkilidir. Ozonun suya 4 ile 10 dakika arasında uygulanması suyun dezenfekte olması için yeterlidir. Virüsler çok küçük boyutlarda olduğu için parazitik bir biyolojik kümeler oluşturmaktadır Virüslerin bakteri filtreleri ile tutulmaları mümkün değildir.
Suyun durumuna göre 0.1 ile 0.5 mg/lt ozon verilmesi ,bakterileri %99.99 oranında öldürmesi için yeterlidir.Ozon özellikle ortamda su bulunduğunda biyosid etki gösterir. Ozonun bu biyosid etkisinden, yaygın olarak içme sularının dezenfeksiyonunda yararlanılmaktadır. Suda 2 mg/lt ozon bulunması halinde birkaç dakika içinde canlı mikroorganizma sayısı %99 oranında azalmaktadır. Diğer taraftan, ozon patojen virüsler üzerinde de öldürücü etkiye sahiptir.
İçme ve kullanma sularında ozon uygulaması ülkemizde uzun zamandır kullanılan bir yöntem olmakla beraber TSE tarafından onaylanmış ve TS EN 1278 nolu standartta yayımlanmıştır.
Dünyanın birçok ülkesinde, içme sularının sterilizasyonunda ve şişe su üretimi yapan firmaların tamamında ozon kullanılmaktadır. Ozonun içme sularının sterilizasyonunda kullanılmasının en önemli nedeni, kısa sürede ve etkin bir dezenfeksiyon sağladıktan sonra oksijene dönüşerek ortamdan ayrılması ve kalıntı bırakmamasıdır.
Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan ozonlama sistemi, içme ve kullanma suyunda ve şişelenmiş sularda da kullanılmasını 1982 yılında FDA (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Olarak Güvenilebilir (GRAS) deklarasyonu yayınladı ve ozonu güvenli ilan etti.
Ozon gazı bir venturi sistemiyle ozonun suya en üst seviyede karışması için reaksiyon tankında uygulanır ve ozona temas etmesi gereken süresi tamamlanarak kaliteli ve güvenli içme suyu elde edilir.
Maliyet Etkisi:
Düşük elektrik sarfiyatı.
Su filtrelerin etkinliğini ve ömrünü uzatır.
Sarf malzemesi içermez.
SİSLEME TEKNOLOJİLERİ
-
Eşanjör ve kondenser temizliği
-
Jeotermal kuyu temizliği
JEOTERMAL KİMYASALLARI
-
Korozyon önleyiciler
-
Kireç önleyiciler
-
Kuyu drilling (sondaj) kimyasalları
Online Ölçüm Sistemleri
10.10.2009 tarihli ve 27372 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Numune Alma ve Analiz Metodları Tebliğinin 4’üncü maddesinin üçüncü fıkrasında (13.11.2010 tarihli ve 27758 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ ile değişik) yer alan hüküm uyarınca, debisi 10000 m3/gün ve üzerinde olan arıtma tesislerinin çıkışlarına gerçek zamanlı uzaktan atık su izleme istasyonlarının kurulması gerekmektedir. Tarafımızca yapılan bu istasyonlar Türkiye genelinde anlık ölçümler yaparak bu verileri yine anlık olarak Bakanlık sunucularına göndermektedir.
MADEN KİMYASALLARI
-
Antiskalantlar
-
Toz tutucular
-
Asitler
PP/HDPE Tank İmalatları
Müşteri talebine ve sorununa çözüm oluşturacak şekilde PP, HDPE, CTP tank imalatları firmamız tarafından özenle inşaa edilmektedir.
Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)
19 inç rak kabinlerle veya endüstriyel tip panolara monte edilen cihazlar, ekstraktif tip veya in-situ tip ölçümler yapar ve modüler yapısı sayesinde her türlü uygulama için uygun hale getirilebilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği uyarınca online emisyon ölçümleri ve proses gaz ölçümleri için kullanılmaktadır. Mevzuatın gerektirdiği şekilde sürekli ölçüm yapar ve yazıcılı olarak (yazılım veya kaydedici cihazlar vasıtasıyla) raporlama yapılması sağlanır.
Firmamız ürünlerinin tamamı SEÖS yönetmeliğine uygun şekilde QAL1 sertifikasına sahiptir ve KGS-2 ve KGS-3 süreçlerine uygundur.
Ayrıntılı Bilgi İçin Bize Ulaşın
Bilgilerinizi bizimle paylaşmanız halinde en kısa sürede sizlerle iletişime geçeceğiz.